BMW M3 Coupé

Model 3 Coupé
Type
M3
Fabriekskleur Carbonschwarz Metallic
Transmissie Hand-6
KM stand 153.952 km
Bouwjaar 2001-01
Brandstof Benzine
Kenteken JG-689-L

VERKOCHT

Categorie:

INTRODUCTIE

De M3 behoeft feitelijk geen introductie. De E46 generatie wordt zelfs gezien als de meest begeerlijke. De S54B32 motor zorgt voor één en al spektakel met een begrenzer die ingrijpt bij 8.000 toeren. Het kippenvel blijft echter nog lang daarna….
De hier aangeboden M3 is door een vorige eigenaar van diverse M3 CSL onderdelen voorzien. Het maakt hem zeker geen ‘echte CSL’ (al was het alleen al om de – gewilde – handbak), maar een reguliere M3 is natuurlijk al niet verlegen. Deze M3 is in een meer dan uitstekende staat, waarbij de ‘bekende pijnpunten’ van een M3 reeds aantoonbaar zijn aangepakt. Dit is dan ook geen garage queen, maar juist de perfecte driver. Dat maakt hij op de weg meer dan waar, de auto rijdt buitengewoon goed!

Fotos

[my-gallery]

Uitvoering

Om te beginnen een heerlijke kleurcombinatie. De diverse CSL upgrades maken een ‘gewone’ M3 opeens, eh, ‘gewoon’? De fraaie wielen, de bumpers én de lichtgewicht kofferklep zorgen voor een uiterlijk dat ook (of juist?) vandaag de dag nog aanspreekt. De eindstukken van de Remus sportuitlaat zijn wellicht niet ieders smaak, het geluid dat eruit komt zal echter tot weinig discussies leiden: de klank is ‘precies goed’. Net wat luider dan standaard, zonder te overheersen.
De vorige eigenaar liet een Dension bluetooth systeem inbouwen, de periodtelefoon werkt naar verluid overigens ook nog….

Onderstaand de volledige optielijst inclusief de fabriekscodes:

416 Carbonschwarz metallic
N5IM Leder Naturbraun

210 Dynamische stabiliteitscontrole
249 Multifunctioneel stuurwiel
302 Alarmsysteem
403 Elektrisch glazen schuif-/kanteldak
431 Automatisch dimmende binnenspiegel
459 Elektrisch verstelbare voorstoelen met memory
502 Koplampsproeiers
508 Park Distance Control
534 Automatische airconditioning
550 Boordcomputer
661 Radio BMW Business
672 CD-wisselaar
676 Hifi Actief luidsprekersysteem
710 M-Sportstuurwiel
760 Hoogglans Shadow Line
775 Zwarte hemelbekleding
785 Witte knipperlichten
000 Remus uitlaat
000 CSL bumpers
000 CSL lichtgewicht kofferklep
000 Lichtmetalen wielen 19 inch Style 127
000 Dension bluetooth

Historie

In januari 2001 nieuw in Italië geleverd, vervolgens in Duitsland terecht gekomen. In Duitsland heeft de auto (aantoonbaar) twee eigenaren gehad, waarna de auto door een Litouwse auto enthousiast is gekocht (en ja, daar wonen dus ook echte liefhebbers). In 2016 naar Nederland gehaald en aan een zakelijke rijder verkocht, die de auto vanwege gewijzigde bedrijfsvoering uiteindelijk naar privé haalde en recent aan ons verkocht.

Onderhoudsverleden

Dit is waar de auto excelleert. Laten we vooropstellen dat de staat van de auto geen twijfel laat over een meer dan goed onderhoudsverleden. Uitzonderlijk is echter dat er enkele centimeters dik aan facturen is meegeleverd. Zo is bijvoorbeeld af te leiden dat de Litouwse eigenaar gelijk na aanschaf door de officiële BMW dealer groot onderhoud heeft laten verrichten. De afgelopen jaren is o.a. de Vanos gereviseerd, de stuurbekrachtigingspomp vervangen, draagarmrubbers, dynamo, waterpomp, ontelbaar veel rubbers, stangetjes etc etc. De auto rijdt niet voor niets zo fijn! Bovendien is er een ISPA uitdraai aanwezig als bewijs dat alle terugroepacties (o.a. lagerschalen) uitgevoerd zijn.
De complete lijst van alle uitgevoerde werkzaamheden is beschikbaar, alle facturen van de afgelopen jaren worden uiteraard meegeleverd.

Conditie

18 jaar. Laat dat eerst even inwerken. In dat licht is de auto in een onvoorstelbare conditie, maar zoals gezegd geen ‘collector staat’. Dus gerust met wat kleine schoonheidsfoutjes (die door onze collega’s waarschijnlijk zelfs verzwegen zouden worden…).

Leveringscondities

Wij rekenen geen afleveringskosten  – Afleveringscondities:
· Aankoopkeuring uitgevoerd door externe specialist;
· In- en exterieur volledige gereconditioneerd (showroomstaat);
· Volledige set sleutels en alle boordliteratuur.