De collectie

BMW Z8 Roadster

Model Z8
Type
Roadster
Fabriekskleur Titansilber Metallic
Transmissie Hand-6
KM stand 49.657 km
Bouwjaar 2001-08
Brandstof Benzine
Kenteken

 

 

Categorie:

Introductie

Het is november 1999 wanneer Pierce Brosnan de rol van James Bond vertolkt in The World Is Not Enough, waarin de BMW Z8 een rol speelt. Met deze rol maakte James Bond de Z8 onsterfelijk. Feitelijk verwezen de ontwerpers naar de zeldzame BMW 507 uit de jaren ’50, maar de Z8 heeft zelf inmiddels een vergelijkbaar legendarische status bereikt.
Hoewel de aandrijflijn uit de M5 werd overgenomen werd vrijwel elk ander onderdeel expliciet voor de Z8 ontworpen. BMW maakte het zichzelf hiermee niet makkelijk, ze hadden tenslotte knoppen e.d. ‘van de plank’ kunnen pakken, maar koos ervoor om zelfs de knoppen van de stoelverstelling speciaal te ontwerpen. Het eindresultaat spreekt voor zich: de Z8 is van tijdloze schoonheid.

Het exemplaar in onze collectie is niet alleen smetteloos en volledig gedocumenteerd, het heeft bovendien de belangrijke Performance Package upgrade waardoor de carrosserie nog mooi ‘recht’ is en alle naden perfect aansluiten. Tevens is de auto volledig gedocumenteerd, van de originele aankoopfactuur tot aan de laatste onderhoudsfactuur. De combinatie Performance Package + topconditie + volledige historie maken dit de hoogst haalbare kwaliteit.

Fotos

Uitvoering

Op de Z8 waren geen opties leverbaar, je kon uitsluitend uit een (beperkt) aantal kleuren kiezen, waarbij dit Titansilber over zwart leder exemplaar de over het algemeen meest geliefde combinatie is. Voornoemde Performance Package is later door de dealer geïnstalleerd (met uiteraard de originele factuur van de werkzaamheden). Tevens aanwezig: originele hardtop met standaard, originele Z8 hoes, originele bekerhouder, 4x originele sleutels.

Historie

BMW dealer John Roberts in Austin, Texas leverde de auto af op 21 juni 2001 aan Mr. J.D. Geister. Mr. Geister hield de auto maar liefst 16 jaar in bezit, totdat deze door een bekende Zwitserse Z8 specialist naar Europa werd gehaald. Een Nederlandse verzamelaar kocht de auto in 2016 en liet BMW Bert Story de auto op Nederlands kenteken zetten.

Onderhoudsverleden

Alle onderhoudsfacturen vanaf nieuw zijn aanwezig, waarbij aangetoond wordt dat de auto uitsluitend door de BMW dealer is onderhouden. BMW Bert Story heeft de auto naar Europese specificaties aangepast. Alle originele onderdelen worden vanzelfsprekend meegeleverd.
De BMW dealer zorgde op verzoek van de Nederlandse eigenaar voor groot onderhoud, waarbij er preventief o.a. de distributieketting, banden en cilinderkop zijn vervangen. Aantoonbaar op factuur +-€25.000,-, sindsdien 2dkm gereden.

Conditie

In een absolute top-verzamelaarsconditie. Zoals reeds genoemd in de inleiding is de carrosserie ‘recht’, mede vanwege het Performance Pack. Banden (Bridgestone rft) nieuw. Carrosserie eerste lak, behoudens één paneel dat wegens cosmetische redenen is herspoten. Schadevrij verleden. Aantoonbare kilometerstand. Niet ‘mooi gemaakt’, maar in originele topconditie.

Leveringscondities

Wij rekenen geen afleveringskosten – Afleveringscondities:
· Aankoopkeuring uitgevoerd door externe specialist;
· In- en exterieur volledige gereconditioneerd (showroomstaat);
· Volledige set sleutels en alle boordliteratuur.